Домой Карта сайта Контакты
АКЦИЯ – электронные циркуляционные насосы со скидкой 50-60% по цене обычных
Насосное оборудование
Подписка 
  21.03.2007 Підбір вертикальних багатоступеневих насосів 

      Як вже згадувалося раніше, компанія SU GROUP отримала можливість здійснювати поставки і підписала дистриб'юторські контракти з кількома компаніями концерну ІТТ. І в цій статті ми пропонуємо ознайомитися з деякими виробами заводів Lowara, Vogel.
      Хочеться нагадати, що компанія SU GROUP завжди намагається підібрати оптимальне комплексне рішення поточної поставленої задачі з усіма взаємозалежними деталями, без яких рішення не буде мати 100-відсоткового результату. У цій статті хотілося б навести більш докладні описи й окреслити області застосування вертикальних багатоступеневих насосів. 
      У першу чергу звертаємо вашу увагу на те, що заводи Lowara і Vogel доповнюють один одного. Виробництво Lowara спеціалізується на серійному масовому випуску насосів із нержавіючої сталі AISI 304, 316. Vogel має більш індивідуальний підхід і більш гнучкий з точки зору використовуваних матеріалів, областей застосування, оптимізації робочої точки.
      Модельний ряд вертикальних багатоступеневих насосів серії SV фірми Lowara можна розділити на дві групи: SV 2, 4, 8, 16 і SV 33, 46, 66, 92.
      Вертикальні багатоступеневі несамовсмоктувальні насоси SV можуть бути з'єднані зі стандартними електродвигунами будь-яких виробників, і водночас комплектні агрегати постачаються з електродвигунами виробництва Lowara.

                                                                                           
Насоси серій SVH i MPBH Насосна станція Lowara

       У моделях SV 2-4-8-16 усі металеві частини, що контактують з водою, виробляються з нержавіючої сталі AISI 304 або 316. Вони існують у різних версіях відповідно до розташування всмоктувального і напірного отворів та форми з'єднувальних фланців.
      У моделях SV 33-46-66-92 гідравліка насоса, що контактує з перекачуваною рідиною, виготовлена з нержавіючої сталі, а основа насоса - з чавуну. Існує спеціальне виконання, у якого всі металеві частини, що контактують з водою, виконані з нержавіючої сталі.
      Моделі насосів SV 33-46-66-92 оснащуються ущільненням вала, яке має спеціальну конструкцію, що дозволяє виконувати нескладну заміну без попереднього розбирання всього насоса - подібно до картриджного торцевого ущільнення в насосах інших виробників. 
     
      Модельний ряд SV 2-4-8-16 має такі позначення:

• SV F - деталі з AISI 304, версія інлайн, фланцеве з'єднання;
• SV Т - деталі з AISI 304, версія інлайн, овальне фланцеве з'єднання;
• SV R - деталі з AISI 304, напірний фланець над усмоктувальним, фланцеве з'єднання;
• SV N - деталі з AISI 316, версія інлайн, фланцеве з'єднання;
• SV V - деталі з AISI 316, версія інлайн, з'єднання Victaulic;
• SV C - деталі з AISI 316, версія інлайн, з'єднання Clamp.

      Модельний ряд SV 33-46-66-92 має тільки дві модифікації:

• SV F - деталі з AISI 304, версія інлайн, фланцеве з'єднання;
• SV N - усі деталі, включаючи основу насоса, з AISI 316, версія інлайн.

      Діапазон характеристик серії SV:

• продуктивність - до 120 м3/год;
• напір до 330 м (у послідовному з'єднанні для систем зворотнього осмосу - 400 м);
• температура перекачуваних рідин – від -30 до+120 °С.

      Компанія Vogel виготовляє вертикальні багатоступеневі насоси серій МРВ, MPV, PVa з чавуну, бронзи, нержавіючої сталі, дуплексу та ін., залежно від технічних умов.

      Діапазон характеристик для цих серій насосів такий:

• продуктивність - до 800 м3/год;
• напір-до 500 м;
• температура перекачуваних рідин – до +140 °С.

      Матеріалами виконання робочих частин можуть бути чавун, бронза, нержавіюча сталь, дуплекс або комбінація вищевказаних матеріалів. Це дозволяє точно відреагувати на рідину, що перекачується, а індивідуальність виготовлення дозволяє оптимізувати робочу точку гідравлічної характеристики відповідно до вимог замовника.
Основними областями застосування вертикальних багатоступеневих насосів вважаються:

• одна і декілька насосних станцій підвищення тиску та пожежогасіння житлових і громадських будинків, група будинків, мікрорайони міст і навіть невеликі селища;
• станції очищення води, зворотньо-осмотичні установки;
• технологічні процеси підприємств;
• станції подачі технічної води для поливання та багато інших.

      Завдяки вертикальному розташуванню насосні станції можуть бути розміщені в невеликих приміщеннях, що знижує витрати на будівництво. Вони також характеризуються більш високим значенням ККД, ніж аналогічні за параметрами горизонтальні одноступеневі насоси.
      Використання різних матеріалів дозволяє також перекачувати неагресивні, слабоагресивні й агресивні рідини.
      Також хочеться відзначити, що для чавуну, який є найменш стійким із перерахованих вище матеріалів, значення водневого показника буде впливати на його корозійну стійкість. Звичайно не рекомендується його використання при значеннях рН нижче 6,5. Ні в якому разі не повинні використовуватися робочі частини з чавуну для ґрунтових і дощових вод із показником рН, нижчим 5.
      Бронзове виконання є найбільш придатним для ґрунтової, солонуватої і морської води. 
      Поняття «нержавіюча сталь» охоплює широкий ряд різних сплавів на основі заліза з різним вмістом хрому, нікелю та молібдену як основних присадок. Однак однією із загальних властивостей нержавіючої сталі є корозійна стійкість, обумовлена утворенням оксидної плівки на її поверхні. Для її одержання необхідний вміст хрому не менше 12%.
      Враховуючи ці властивості металів і маючи можливість запропонувати різні виконання гідравлічних частин, ми можемо кваліфіковано підібрати насос, що оптимально відповідатиме вимогам технології.
      Дуже часто насосні установки з використанням вертикальних багатоступеневих насосів застосовуються в процесах зі змінною витратою рідини. У цьому випадку не обійтися без частотного перетворювача, що буде керувати одним чи декількома насосами. Vogel має власний розроблений для насосного обладнання частотний перетворювач - Hydrovar. Він монтується безпосередньо на двигуни насосів і дозволяє керувати частотою обертання, підтримуючи задані параметри. Використання Hydrovar у системах водопостачання дозволяє істотно скоротити витрати електроенергії.
      Компанія SU GROUP за 2005 рік встановила більше 400 вертикальних насосів Lowara -Vogel, що відмінно себе зарекомендували.
      Фахівці компанії SU GROUP завжди готові відповісти на будь-які запитання.

 
предидущаяВсе статьиследующая

Logo Lowara
Logo Vogel Pumpen
Logo Flygt
Logo Zilmet
Logo Avk

Вход в систему  
 
новый пользователь? 
Зарегистрироваться
 
Система Orphus